torstai 21. kesäkuuta 2012

HAASTE 1/2

Ohjeet:
Jokaisen haastetun henkilön täytyy vastata niihin yhteentoista kysymykseen jotka haasteen antaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa. Valitse sitten 5 uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait tämän.

1.Lempi ratsastusvaruste merkki?
Pikeur, Domino ja Kingston.

2.Onko omaa/vuokraheppaa?
Joo on Nepo ja Uljaksel ratsastan ilmatteeks:)

3.Paras kaveri?
Nyt on paha, en osaa sanoo vaan yhtä. No Åsa, Eerika, Emppu Riikola, Emppu Rintala, Viivi, Huila ja Jossu.

4.Pahin tippuminen?keneltä?
Tipuin Nepolta sillon iha alkuaikoina suoraa päällee/ naamallee, ja Se sattu. Toinen paha tippuminen oli Viirult, se teki rodeohypyn ja mää lensin siält mahallee maaha ja ilmat pihal.

5.Lempi poni?
No Nepo ja Uljas tietysti

6.Tykkäätkö kahvista?
ei en tykkää, se on pahan nakuista

7.Tavoitteet ratsastajana?
Haluaisin oman Hepan ja kisata ja menestyä sillä. Mutta katsotaan mitä aika tuo tullessaan:) Ja haluaisin joskus hypätä Hartwall areenalla kansaivälisissäkisoissa estettä.

8.Oletko kisannut?
Joo olen. Tällä- tai ensikaudella olisi tarkoitus ruveta kisaamaan alue- tasoa.

9.Tunnetko haasteen antajaa?
Joo tunnen aika hyvin:)

10.Korkein este?
Korkein este jonka olen hypännyt on 120cm okseri jossa oli viäl 1m väliä ja se oli linjan keskellä. Hyppäsin sen uljaksella, et ei se mikään turha poni ole.

11.Menetkö tnä kesänä leirille?
Joo menen Keramon viimeiselle esteleirille Mää, Åsa, Vera ja Ella A

Haastan:
Pinjan
Roosan
Eerikan
Emppu Riikolan
Veran :)

Kysymykset:
1. Lempi poni/ hevonen?
2. Ratsastus idolini?
3. Korkein este? Kenellä?
4. Poni vai Hevonen? Miksi?
5. Tunnetko haasteen antajan?
6. Paras elokuva?
7. Makea vai suolainen?
8. Paras kaveri?
9. Pituus?
10. Menetkö  kesäleirille? Jos menet niin minne?
11. Paras talli?

Hyppimiset Nepol

Menin tallil jo aamupäivällä. Tein karsinat, en hakenu lisää. Sit tein Sonjan kans Helmen ja Darwinin ku niit ei ollu tehty. Auttettii Huilan kans leiriläisii laittaa ponein kuntoo. Menin kattoo ku Åsa Meni Daisyl, niil meni oikeesti iha sika hyvin. Mää, Vera,Huila ja Eve lähettii Hesel. Mentii takas tallii ja vaihdoin ratsikamat pääl ja Vein harjat ja suitset pukil. Laitoin Nepon siin pukil kuntoo.Tunti meni tosi hyvin, Nepo oli energinen eikä tarvinnu kauheesti potkii ku mul ei ollu kannuksii:). Tunnin jälkeen Viivi otti ponin pois ja Mä katoin kuvii, ku se oli ottanu. Mentii viäl kattoo myöhasempää tuntii. Sit lähettii kotii. Kotoo hypittii viäl Huilan kans trampal.

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Tuuppailut Lumikilla :)

Moikka ! Sori kun en ole kirjoitellut nyt hetkeen. Kerron Tiistain kuolutunnista.
 Menin tallil jo puol 11, ku halusin nähdä leiriestetunni . Katoin sen ja menin metsästää talikkoo. Loppujenlopuks löysin hyvän talikon, ja menin tekee Nepon ja Jeren karsinat. Molemmat oli tosi puhtaita. Kello oli sillo joku vähä yli 12. Istuttii Mellu, Eve, Roosa,Viivi, Vera, Empu ja Liinan kans siin pyöreel pöydäl, juteltii siin jotai. Lähettiii kauppaa ostaa juotavaa. Menin Laittaa Lumikkii kuntoo joskus puol 6 . Hain eka sen kamat sihen kaytäväl, sit hain sen sisäl ja rupesin harjaa sitä . Meil oli siis koulutunti ku on este/yleis leiri ja ne oli hypänny aamul. Lumikki olin tosi tosi kiva vaiks vähä takapää lensi mut muuten iha hyvä, vähä se oli siin alus tahmee mut loppuu kohde parani. Lumikki jatko ni ei tarvinnu ottaa pois. Jaoin kaurat isoon tallii, sit lähettii pyöräilee Nestee hesel otettii siäl juotavaa ja lähettii kotii . Meen ens viikol Nepol ja kaikil muil on hepat ni kiva tunnen itteni kauhee pieneks siäl mään tasal.:)

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Kesäloma alkaa ja kamala keli :)

Terppa !!

Vähä on haikee Fiilis ku mun paras kaveri menee eri kouluu ku mä , ja ku joutuu luopuu maailma parhaimmast luokas ja opettajast. Nyt se alakoulu on sit käyty ja yläaste oottaa !! Mut kuitenki nyt asiaa. pyöräilin tallil kauhees vastatules ja satees . Tallil ei ollu ketää . Hain talikon ja kotsut ja menin ponilaa. Alotin Diana karsinast , laitoin sen käytäväl ku en viittiny laittaa sitä peka karsinaa . Diana karsina oli tosi puhdas , mut se tulvi heinää . Poni karsinaa ja hakee yhe lisää , levitin ja lakasi . Sit laitoin Nermin peka karsinaa . Senki karsina tulvi heinää mikä on aika epätodellist ku se syö aina kaike, mut oli se aika puhdas muute . Poni takas kotii , en hakenu lisää. Tein samoihi kotsuihen Jeren, oli iha okei puhdas , hain sinne yhe lisää ja levitin . Jätin kotsun siihe ponilaa ja menin auttaa Cristaa hakee ponei sisää. Hain Rapen, Pekan, Paavon,Vallun, Darwinin, Ofelian, Helmen, Okin, Heken, Lumiki ja Leidi + vein Hepun ulos ku se asuu ulkoo md kans . Sit ku oltii haettu kaikki sisäl ni menin tekemää viäl puhin , yllätyin ku se oli kaikist puhtain ku yleensä se on kaikkist likasin, en hakenu lisää .Jaoin kaurat isoo-,poni ja yksityistallii. Lähin tallilt puol 9 aikaa . Nora tuli meil yöks .

Banneri kuvii Åsal






Tässä ois sit niit kuvia :))

Perjantai


vastalaukka ympyräl

sori ryhti taputin just ponii

Loppuravei

aaaws

Emppu & Liinu
Mää  ja Tykkiponi
Enne ku mentii tallil käytii hesel syömäs juustoateriat. Oltii tallil joskus hiuka enne 5 . Menin heit kentäl ku Jenni oli siel ja Nepo kans , ku sitä kokeili sen uus vuokraaja . Juttelin Jenni kans niist tän vuode sm-kisoist. Sit menin hakee kypärä, saappaat, raipan ja kannukset . Kävelin takas kentäl ja sain Nepon siit suoraa. Emppu meni Liinuksel . Lyhensin jalustimii 3 reikää. Kävelin ekaks 3 kierrost pitkil ohlil, sit otin ohjat ja rupesin tekee käynnis väistöi, pysähtyksii , peruutuksii ja sit ku ne rupes sujuu ni otin ravii. Tein ravis samoi juttui.Nostin sit vähä laukkaa, tein laukas ympyröi , siirtymisii , ja vastalaukka ympyröi. Sit ravi kautta käyntii ´ja pikku puhallus tauko . Otin Ohjat kätee ja ravii, ravasin siin hetke aikaa ja sit taas nostin laukkaa . Otettii empun kans laukkakisa , Nepo voitti sen :)). Laukka sin viel ilma käsii . Sit loppuravit ja -käynnit . Laitoin Nepon suoraa tarhaa , ku en ollu tehny sen karsinaa viel . Vein kamat , hain kotsut ja talikon. Nepo karsina oli tavallist likasempi , hain sinne yhen lisää . Sit menin hakee ämpärin ja sienen. Pesin Nepon suojat ku se oli iha sairaa paksus kura kerrokses , otin suitset kans mukaa ja pesin kuolaimet. Viivi teki mun puolest Darvinin ja Nora teki Mango ja Amira ISO KIITOS !!!! Oltii viel illal Empun kans hesen otettii pirtelöt.